School DetailsLiceul Teoretic "Constantin Stere"

Soroca, Moldova


La 1 septembrie 1991 prin ordinul nr. 267 din 18 iulie al Ministerului Ştiinţei şi Învăţămîntului şi-a deschis uşile primul gimnaziu-liceu din Soroca.

La data de 26 septembrie 1991 prin Hotărîrea Şedinţei primăriei oraşului Soroca nr.10/11 liceului nostru i s-a conferit numele „Constantin Stere”.

De la începuturi Liceul „C. Stere” a avut norocul de a avea un manager cu experienţă şi un colectiv de profesori, care au ştiut să aprindă în această cetate de carte făclia înţelepciunii, cunoaşterii, omeniei.

Revenind la zilele noastre şi reflectând asupra realizărilor din ultimii 23 de ani, putem constata cu mândrie că am mers pe o cale corectă. În felul acesta, instituţia noastră a devenit ceea ce ne-am dorit dintotdeauna - o şcoală modernă şi de elită, o şcoală europeană, o instituţie bine dotată, întreţinută în condiţii de real confort, cu spirit de apartenenţă şi ataşament colectiv, cu elemente de integritate colectivă, cu nume şi loc binemeritat în topul celor mai prestigioase instituţii preuniversitare din ţară.

Elevi ai Liceului Teoretic "Constantin Stere", câștigători la edițiile anterioare ale Concursului Național Școlar:

2011

Ecaterina Bencheci, Categoria Science Senior, locul I

Cristina Munteanu, Premiu Special

2013

Marcela Railean, Premiu Special


Address:

Str. Dimitrie Cantemir 26,
or. Soroca, Moldova

Contact:

Phone: +373(230) 2-24-57

Site: www.ltcstere.md