News Details

Câștigătorii edUKation 2015

În acest început promițător de primavară, participanții concursului edUKation au trecut cu succes de linia finișului. Duminică, 1 Martie 2015, în incinta Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, a avut loc Ceremonia de Premiere a Învingătorilor celei de-a 7-a ediții a concursului, organizat anual de către EXCEL.

Printre invitații speciali, care ne-au onorat cu prezența lor la festivitate, au fost dl. Tim Joseph - Principal al CATS College, UK; dl. Laszlo Lendvai - directorul departamentului de marketing al IBS, UK; dl. Ion Tighineanu - academician, prim-vice președinte al Academiei de Știinte; dl. Iurie Cristea - directorul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei; dra Eloise Roussel - manager de proiect lingvistic, Alianța Franceză; dna Doina Crigan - manager general al Quo Vadis; dna Larisa Guzun - director executiv al META.

Gazda primitoare a festivității noastre, dl. Iurie Cristea, directorul Liceului Acdemiei de Știinte a Moldovei, a felicitat călduros pe toți participanții concursului, spunându-le că, odată ajunși în finală, fiecare dintre ei deja este un învingător.

Dupa o așteptare de 24 de ore, timp în care Juriul Concursului a evaluat lucrările și a desemnat câștigătorii, participanții au putut, în sfârșit, să afle numele lor:


Categoria English language:

I place - Buruiana Cristian (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei);

II place - Cernei Valeria (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei);

III place - Daria Orz (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei).


Mentiuni speciale:

Papuha Eugeniu (Liceul "Spiru Haret");

Bradu Dan-Mihai (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei).


Categoria Science Junior:

I place - Cosnean Alexandru (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei);

II place - Cius Vladislav (Liceul "Spiru Haret");

III place - Cosciug Nicolae (Liceul "Spiru Haret").


Categoria Science Senior:

I place - Bezdrighin Marcel (Liceul "Orizont", Durlesti);

II place - Movila Alexandru (Liceul "Mihai Viteazul");

III place - Raileanu Dionisie (Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei).


Premiile au fost multe, diferite și, fără doar și poate, plăcute pentru cei care le-au primit. Astfel, învingatorii de la categoria English Language își vor savura vacanțele de vară în centre academice de peste hotare precum: IMI University Centre din Elveţia (premiul III), IBS - Budapesta, Ungaria (premiul II), și Bellerbys College, Marea Britanie (premiul I).

Cei de la categoriile Science au primit tablete, telefoane și acumulatoare portabile, iar câștigatorul premiului I la categoria Junior va avea parte de 3 saptamani de Oxbridge Preparation course la CATS College, Cambridge, UK.

Pe langa premiile oficiale, câștigătorii locului III din fiecare categorie au mai primit și câte un curs de Cambridge Exam Preparation din partea Alianței Franceze, iar participanții desemnați cu mențiune specială la categoria English language au fost premiați de către Centrul Lingvistic Quo Vadis cu un curs specializat și s-au ales cu câte un set de cadouri din partea universității Saxion, Olanda.

La marea de felicitări s-a alăturat și dl. Tighineanu, academician, vice-președinte al Academiei de Știinte a Moldovei, declarându-și bucuria de a se afla în aceasta zi alături de organizatorii și participanții concursului. Le-a spus acestora din urmă că participarea la un asemenea concurs este o experiență frumoasă și, nu în ultimul rând, utilă. A mai menționat că, dat fiind faptul că trăim într-o perioada de timp atât de dinamică, tinerii noștri au toate condițiile necesare pentru a-și construi un viitor strălucit.


Acestea fiind spuse, vrem să felicităm încă o dată pe toți participanții concursului edUKation și să le spunem că ne mândrim cu succesele lor remarcabile. Amintim că, încă de la bun început, scopul principal al acestui concurs a fost stimularea competitivității elevilor talentați și oferirea posibilităţilor extinse de manifestare și de demonstrare a capacităţilor acestora în domeniul lingvistic şi cel al știintelor reale - scop pe care vom avea grijă să-l realizăm și în edițiile următoare.