Event Details

edUKation, ediția a III-a

Ediția anului 2011 s-a încheiat pe data de 27 martie, când în incinta Liceului Teoretic «Spiru Haret» au fost premiați Învingătorii, care au concurat în perioada 19-26 martie.

Juriul, condus de Dna Maria Picken, Loughborough College, Marea Britanie, a desemnat câştigătorii Concursului ce au concurat pe parcursul ultimelor 3 săptămâni la 2 categorii: Science şi English Language. Ca şi la ediţiile precedente, categoria English Language a înregistrat cel mai mare număr de participanţi, care au demonstrat un nivel de posedare al Limbii Engleze foarte avansat.

Juriul urma să ia o decizie complicată, însă în cele din urmă, după examinarea eseurilor a nominalizat încă 3 premii pentru locul IV şi alte 3 premii de consolare.

Membrii juriului au fost profund impresionaţi de nivelul înalt de pregătire al participanţilor la categoria Science (matematica în limba engleză) în cadrul căreia au fost testate atât cunoştinţele de matematică, cât şi de limbă engleză.

Este foarte îmbucurător faptul că printre câştigători se numără şi elevi din diferite localităţi ale ţării, fapt care confirmă, o dată în plus, un nivel bun de pregătire academică în toată ţara.

La ceremonia de premiere au fost prezenţi Maria Picken, Loughborough College (Marea Britanie), Rui Da Silva, reprezentant Bellerbys College (London, Marea Britanie), Petru Daskalyesku, director general EXCEL (Moldova), precum şi partenerii Concursului din acest an: Dl Victor Ambroci, directorul Liceului Teoretic "Spiru Haret", Dna Zinaida Vârlan, director-adjunct al Liceului de Creativitate şi Inventică "Prometeu-Prim".

Sincere felicitări câştigătorilor! Atenţionăm că premianţii, care nu au avut posibilitate să fie prezenţi la Ceremonia de Premiere, pot să-şi ridice premiile în oficiul nostru.


Lista Învingătorilor


Categoria English language band

Locul I - Sadovici Olga (Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Chișinău)

Locul II - Doina Gabriela (Liceul Teoretic "Tudor Vladimirescu", Chișinău)

Locul III - Marcinschi Veronica (Liceul Teoretic "Ștefan-Vodă", Vadul lui Vodă)

Locul IV

1. Munteanu Cristina (Liceul Teoretic "Constantin Stere", Soroca)

2. Cheptene Daniela (Liceul Teoretic "V. Alecsandri", s. Colibași)

3. Jaman Vera (Liceul "Columna", Chișinău)


Premii de consolare:

1. Roman Tatiana (Liceul Teoretic "Gh. Asachi", Chișinău)

2. Kiseeva Janna (Școala Internațională Chișinău)

3. Reveţchi Natalia (Liceul "D.Cantemir", Edineț)


Science Junior

Locul I - Sisianu Dumitru (Liceul Teoretic "Petre Ștefănucă", Ialoveni)

Locul II - Haruţa Tudor (Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Chișinău)

Locul III - Duca Irina (Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Chișinău)


Science Senior

Locul I - Bencheci Ecaterina (Liceul "C. Stere", Soroca)

Locul II - Harabadji Dumitru (Liceul "N. Milescu-Spătaru", Chișinău)

Locul III - Neagaru Daniel (Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău).