FAQ - Întrebări frecvente

Acestea sunt cele mai frecvent adresate întrebări din cadrul edițiilor anterioare ale concursului. Dacă întrebarea dumneavoastră nu se regăsește mai jos, ne puteți oricând contacta la adresa de e-mail skolar@excel.md.
ÎNREGISTRAREA

În acest caz, vă rugăm să contactați organizatorii concursului la adresa de e-mail skolar@excel.md, specificând în mesaj datele care necesită a fi corectate.

Notele nu sunt un criteriu de eligibilitate, astfel că se pot înregistra pentru concurs oricine corespunde condițiilor de participare (vezi: punctul III din regulament).

Nu. Candidații se pot înscrie doar la una dintre categoriile anunțate, deoarece testele au loc simultan în toate centrele de testare.

În primul rând, verificați setările Anti-SPAM ale căsuței Dvs. poștale; este posibil ca mesajul de confirmare să fi fost clasat ca SPAM. În caz contrar, contactați organizatorii concursului la adresa de e-mail skolar@excel.md.

Pentru schimbarea adresei în baza de date, vă rugăm să ne adresați un mesaj în acest sens la adresa skolar@excel.md, cu indicarea datelor personale, Nume și Prenume, introduse anterior în formularul de înregistrare.

Participarea la Concurs este benevolă și absolut gratuită.

ÎN ZIUA TESTĂRII

În acest caz, vă rugăm să prezentați certificatul de naștere sau/și un alt act cu numele, prenumele și o fotografie recentă (de ex.: carnet de elev, permis de conducere ș.a).

Pentru a susține testul la un alt centru regional, sunteți rugat (ă) să depuneți o cerere în acest sens către Organizatori la adresa de e-mail skolar@excel.md cu cel puțin 3 zile înainte de data susținerii testului respectiv.

Părinții, prietenii sau rudele vă pot însoți în ziua testului, însă nu vor fi admiși la înregistrare și în sala de testare. În schimb, vom fi bucuroși să-i invitați să asiste la ceremonia de premiere.

Nu. Testele vor fi colectate de către Organizator pentru evaluare.

REZULTATELE TESTĂRII

Testele sunt evaluate de către membrii juriului compus din specialiști și profesori de matematică și engleză, selectați de către parteneri academici și organizatori.

Din cauza unui număr mare de participanți anticipați la nivel național, Organizatorii nu acceptă contestații și nu oferă comentarii și evaluări pe marginea testelor susținute în cadrul Concursului. Totodată, puteți depune o cerere către Organizator, după încheierea Concursului, pentru a obține rezultatul testului Dvs.

PREMII

Candidații nu pot primi contravaloarea premiilor acordate în numerar.

Diplomele de participare sunt emise în limba engleză, după model internațional și sunt validate de un număr de instituții de învățământ din străinătate și din Republica Moldova. Diplomele nu substituie calificările academice necesare pentru admitere la o facultate, însă sunt recunoscute ca dovadă a meritului personal și performanțelor academice raportate la standardele internaționale.