Event Details

edUKation, ediția a IV-a

Cea de-a IV-a ediție a Concursului a avut loc în perioada 24 martie - 1 aprilie 2012. În pofida faptului că ceremonia de Premiere a Învingătorilor a avut loc în Ziua Păcălelilor, nimeni nu a fost păcălit la această ceremonie, doar au mai ascultat cazuri hazlii din viaţa pesonalităţilor, care au onorat cu prezenţa lor acest eveniment important.

La ceremonia de premiere au fost prezenţi Dl Academician Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Dl John Rushton, Bellerbys College Cambridge (Marea Britanie), Anna Kuznetsova, manager regional Study Group (Internaţional), Petru Daskalyesku, director general EXCEL (Moldova), precum şi partenerii Concursului din acest an: Dl Iurie Cristea, directorul Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Dl Victor Ambroci, directorul Liceului Teoretic "Spiru Haret".

Juriul, condus de Dl John Rushton Bellerbys College, Marea Britanie, a desemnat câştigătorii Concursului ce au concurat pe parcursul ultimelor 2 săptămâni la 2 categorii: Science şi English Language. Ca şi la ediţiile precedente, categoria English Language a înregistrat cel mai mare număr de participanţi, care au demonstrat un nivel de posedare al Limbii Engleze foarte avansat.

Membrii juriului au fost profund impresionaţi de nivelul înalt de pregătire al participanţilor la categoria Science (matematica în limba engleză) în cadrul căreia au fost testate atât cunoştinţele de matematică, cât şi a celor de limbă engleză.


Învingătorii ediţiei a IV-a a Concursului sunt:


Science:

Locul I - Sisianu Dumitru (Liceul Teoretic "Petru Ştefănucă", Ialoveni) - 3000 (trei mii) MDL

Locul II - Toloaca Ion (Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Chişinău) - 2000 (două mii) MDL

Locul III - Moţpan Dumitru (Liceul Teoretic "Miguel de Cervantes", Chişinău) - 1000 (una mie) MDL


English Language:

Locul I - Tronciu Lăcrimioara (Liceul Teoretic "Nicolae Iorga") - 2 săptămâni vacanţa de vară la Bellerbys College (bursă completă)

Locul II - Roșca Constanța (Liceul Teoretic "ORIZONT") - 4 săptămâni vacanţa de vară la IBS (bursă completă)

Locul III - Emilian Doina (Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi") - 2 săptămâni vacanţa de vară la Sprashcaffe (bursă parţială).