Winner Details

Doina Gamurar

* Elevă la Liceul Teoretic "Ion Creangă" din Chișinău.
* Locul II la Categoria English Language Band, ediția a V-a a Concursului Național Școlar, 2013;
* Premiu: tabără de vară (4 săptămâni) în cadrul International Business School, Budapest, Hungary;

"Am avut oportunitatea de a studia timp de 4 săptămâni la IBS Summer School și pot să spun că o școală de vară peste hotare reprezintă o metodă excelentă de a petrece vacanța, de a studia, de a cunoaște cultura unei țări străine și de a-ți face noi prieteni. Datorită participării mele la concursul EdUKation 2013, am avut oportunitatea de a studia timp de 4 săptămâni la IBS Summer School, universitate ce îi are sediul la Budapesta, Ungaria. Timpul petrecut la IBS mi-a lăsat amintiri frumoase și experiențe de neuitat.

Sălile de clasă, cantina și odăile de locuit din cadrul universității erau foarte bine amenajate. Lecțiile au fost interesante, conținând și diverse activități ce implicau atât lucrul în grup, cât și cel individual. Un lucru important de menționat este că în cadrul orelor ne predau mai multi profesori, pentru a face cât mai variate atmosfera și ocupațiile pregatite de ei. Lecțiile de Business English nu numai că ne-au introdus în terminologia acestui domeniu, ci și ne-au provocat prin problemele și întrebările de la fiecare tema, dovedindu-se a fi folositoare, atât pentru viitorii studenți ai facultății de Business, cât și pentru ceilalți. Profesorii erau foarte receptivi și dornici de a ne preda și de a ne ajuta ori de câte ori aveam nevoie de sfaturile lor.

Excursiile organizate de IBS au fost toate palpitante și variate, astfel că am vizitat multe locuri turistice, atât de la Budapesta, cât și din afara ei. De asemenea, programul zilnic pe care-l aveam ne permitea să ieșim la plimbări și excursii cu ceilalți studenți, care proveneau din diverse părți ale lumii: China, Kazahstan, Georgia, Serbia, Ucraina, Rusia, Turcia etc., fapt ce favoriza cunoașterea nu numai a culturii maghiare, ci și a țărilor enumerate anterior. Fiecare zi petrecută la IBS Summer School mi-a dăruit momente emoționante și memorabile.

MULȚUMESC MULT ECHIPEI EXCEL PENTRU MUNCA ASIDUĂ ȘI AJUTORUL ACORDAT!"