School DetailsLiceul de Creativitate și Inventică "PROMETEU-Prim"

Chișinău, Moldova


Liceul „Prometeu” a fost înfiinţat ca instituţie de învăţământ privat, în anul 1991, prin Hotărârea de Guvern nr. 473 din 29 august. Conform articolului 1 al Hotărârii menţionate, liceul şi-a început activitatea la 1 septembrie 1991, cu un efectiv de 50 de elevi, cu denumirea „Liceul Experimental de Creativitate şi Inventică „Prometeu”. În anul de studii 2014-2015, la Liceul „Prometeu-Prim” şi Şcoala Primară „Prometeu-Junior” învaţă 1242 de elevi.

Liceul a fost înfiinţat la iniţiativa Asociaţiei de Creaţie „TOCONO” („Totul Copiilor Noştri”), fondată de Aurelian Silvestru în scopul implicării tuturor forţelor constructive în reformarea şcolii naţionale. Suportul teoretic al înfiinţării Liceului a fost „Concepţia dezvoltării personalităţii elevului în condiţiile învăţământului de alternativă”, elaborată de Aurelian Silvestru, scriitor, doctor în psihologie, Cavaler al Ordinului Republicii – concepţie aprobată de Ministerul Învăţământului.

Elevii de la Prometeu-Prim care au plecat acasă cu premii de la edițiile anterioare ale Concursului National Școlar sunt:

2008

Dan-Cristian Cubreacov, Categoria English, locul II

Iulian Gramațchi, Categoria Science, locul I


Premii speciale la Categoria English:

Daniela Filip

Lidia Scarlat

Daniela Avramioti

Victoria Beleuță


Address:

Str. Nicolae Iorga 2,
mun. Chișinău, Moldova

Contact:

Phone: +373(22) 23-86-43
Email: liceul.prometeu.prim@gmail.com

Site: www.prometeu-prim.md