School DetailsLiceul Teoretic "Ion Creangă"

Chișinău, Moldova


Şcoala numărul 11 (azi: liceu) poartă numele “Ion Creangă” din 1944, printr-o hotarâre a comitetului executiv orăşenesc (azi Primăria municipiului Chişinău). Instituţia era plasată în partea de jos a aerodromului, mai exact, lângă podul peste Bâc,vis-a-vis de circul naţional. Era unica şcoală cu predare în limba română din acel raion şi cu numele unui clasic roman.

Inițial, instituția a fost o şcoală de 7 ani. Dar doritori de a învăţa aici erau tot mai mulţi şi în 1961 şcoala se mută într-o clădire nouă (astăzi maternitatea sectorului Râşcani) devenind şcoală medie. În 1975, școala s-a mutat în localul unde se află pâna în prezent.

Prin anii 1985-1986, şcoala devenise aproape neîncăpătoare, se muncea în 2 schimburi, devenind o şcoală “exemplară”, iar în 1990, “Ion Creangă” și-a început existența sa de “liceu”, reușind să lanseze de atunci sute de absolvenți, pregătiți să înfrunte orice nu i-ar aștepta în viețile lor de adulți.

Printre cei mai activi elevi ai Liceului Teoretic “Ion Creangă”, care au ocupat și locuri de frunte la edițiile anterioare ale Concursului Național Școlar, sunt:

2008

Ludmila Cebanov, Categoria English, locul III

2013

Doina Gamurar, Categoria English, locul II


Address:

Str. Studenților 10/3,
mun. Chișinău, Moldova

Contact:

Phone: +372(22) 32-13-74

Site: www.liceu.md